2. Ce qui vit en nous

Stéphane Arcas, Baudouin de Jaer et Martijn Dendievel

Kameropera in 3 akten - met boventiteling in NL+FR at 20:30
Réserver
fr
Main image for 2. Ce qui vit en nous

Midden in een vreemde ruimte tracht een jongeman met geheugenverlies flarden herinneringen aan elkaar te rijgen om te achterhalen hoe hij daar terechtgekomen is. Een verpleegster komt naar hem toe, maar hij wordt er niet wijzer van. Na diverse absurde veronderstellingen gaat het doek open en zien we de realiteit: hij ligt in een autopsiekamer.

Ce qui vit en nous is een gezongen komedie waarin elk personage over de dood praat en laat zien dat die in de geest van elk levend wezen aanwezig is. Beurtelings beschrijven ze op hun eigen manier dat gevoel van unheimlichkeit, zoals Freud het noemde; de plek waar een schaduw over de alledaagsheid valt, waar het leven en het levenloze het op een akkoordje gooien - in alles wat ons bekend voorkomt ligt de dood verscholen. Ons hectische bestaan mag Magere Hein dan wel uit onze gedachten bannen, maar hij verschijnt altijd onaangekondigd. En dan dringt het tot ons door: hij was er al vanaf het begin Hij is wat in ons leeft.

Libretto, regie en scenografie
Stéphane Arcas
Muziek
Baudouin de Jaer
Muzikale leiding
Martijn Dendievel
Zangers en acteurs
Sarah Théry (mezzo), Xavier de Lignerolles (tenor), Nicolas Luçon (acteur), Thomas Van Caekenberghe (bariton)
Musici
Ensemble Besides, Romy-Alice Bols (fluit), Jasper Braet (live electronics), Toon Callier (elektrische gitaar), Fabian Coomans (keyboard), Sam Faes (cello), Nele Geubels (saxofoon), Stefanie Van Backlé (viool), Jeroen Stevens (slagwerk), Jutta Troch (harp)
Regieassistentie
Cécile Chèvre
Ruimtelijk concept en opstelling
Stéphane Arcas, Claude Panier et Marie Szernovicz
Lichtontwerp
Julie Petit-Etienne
Geluidstechnicus
Jean-Maël Guyot
scenografieassistentie
Alice Guillou
Opnamen
Mathieu Haessler et Sonia Ringoot
Afgevaardigd producent
Théâtre la Balsamine
Coproducties
BLACK FLAG ASBL, NOODIK productions, Théâtre la Balsamine, Ars Musica, La Coop asbl en Shelter Prod
Met de steun van
Forum des compositeurs, Fédération Wallonie-Bruxelles- Service du théâtre, taxshelter.be, ING, Tax-shelter van de Belgische federale overheid
cqven

© Hichem Dahes